كلرزن كلرزن .

كلرزن

كلرزن

كلر زن دستگاهي است بمنظور از بين بردن مواد عفوني، بو، باكتريها و رفع مشكلاتي كه در ادامه به آنها خواهيم پرداخت. بسياري از چاه هاي آب مسكوني، براي از بين بردن باكتري ها، از بين بردن بو، پيش تصفيه آب براي حذف آهن يا براي تصفيه باكتري هاي آهن و تهيه آب ضد عفوني شده نياز به يك سيستم كلرزني دارند. در بعضي از آب ها، باكتريهاي آهن يا گوگرد مي توانند باعث ايجاد بوي تخم مرغ فاسد و زنگ زدگي تجهيزات شوند.

سيستم كلرزني از اجزاي مختلفي تشكيل ميشود كه در كنار يكديگر دستگاه كلرزن يا همان پكيج كلرزني را تشكيل ميدهند. مهمترين جزء سيستم كلرزني پمپ تزريق كلر است كه دورينگ پمپ هم ناميده ميشود. مخزن ذخيره كلر مايع هم كه معمولاً از جنس پلي اتيلن PE ميباشد از ديگر اجزاي سيستم كلرزني به شمار مي آيد. شاسي نگه دارنده، ميكسر (در صورت نياز) و تابلو برق مخصوص از ديگر اجزاي تشكيل دهنده پكيج كلرزن ميباشند.

 كلرزن پر كاربردترين وسيله براي تزريق كلر و ديگر مواد شيميايي و ضد عفوني كننده به آب است. روش هاي بسياري براي اضافه كردن شكل هاي مختلف كلر به آب وجود دارد كه كامل ترين و بهترين روش استفاده از پكيج كلرزن شركت ناب زيست ميباشد.كلرزني يا استفاده از تركيبات كلر يكي از رايج ترين روشهاي گندزدايي و از بين بردن پاتوژنهاي بيماري زاي موجود در آب و پسابهاي تصفيه شده مي باشد. كلر علاوه بر گندزدايي مي تواند به منظور كنترل بوها، بالكينگ لجن تصفيه خانه هاي فاضلاب، كف كردگي لجن و عوامل مزاحم (مثل پشه هاي ريز) نيز استفاده گردد.

همچنين تركيبات كلر  اغلب به خاطر در دسترس بودن، كارآيي، راندمان بالا، هزينه هاي نسبتا پايين، قابليت اعتماد و نيز پايداري باقيمانده هاي كلر نسبت به ساير گندزداها ترجيح داده مي شود. فراوانترين كلر، رنگدانه فتوسنتزي كلروفيل است. كلروفيل ها بر خلاف كلرين ها حلقه پنجم حاوي كتون دارند. كلروفيل هاي متنوعي وجود دارد، مانند كلروفيل a، كلروفيل b، كلروفيل d، كلروفيل e، كلروفيل f و كلروفيل g. كلروفيل ها معمولاً داراي منيزيم به عنوان يك اتم فلز مركزي هستند كه جايگزين دو مركز NH ميشود.

كلر مصنوعي متعددي مورد بررسي قرار گرفته است. كلرهاي منقبض شده را مي توان با احياي B(III) يا با اكسيداسيون مربوطه سنتز كرد. ساب كلرين هاي مستقيماً به عنوان ساب كلرين مزو استر B(III) از مزودي استر تري پيرومتان سنتز شدند، اين دسته از تركيبات بازده كوانتومي فلورسانس بسيار خوبي و راندمان توليد اكسيژن منفرد را نشان دادند.

شروع حاد علائم تنفسي در مدت كوتاهي پس از قرار گرفتن در معرض بايد پزشك را وادار كند تا طيف وسيعي از عوامل شيميايي بالقوه را در نظر بگيرد. نكته قابل توجه، عوامل عصبي، كه قبلاً مورد بحث قرار گرفت، ممكن است تنفس را از طريق ترشح زياد برونش، اسپاسم برونش و فلج عضلات تنفسي تحت تأثير قرار دهند. با اين حال، مصدوم عامل عصبي احتمالاً درگيري عضلاني عمومي و تظاهرات سيستم عصبي مركزي خواهد داشت. در مقابل، مواد استنشاقي سمي كلر و فسژن بدون درگيري عصبي عضلاني ديسترس تنفسي ايجاد مي كنند.

كلر گازي متراكم، تند و زرد مايل به سبز است كه از هوا سنگين تر است. پس از قرار گرفتن در معرض خفيف تا متوسط، تحريك چشم و بيني و به دنبال آن سرفه، احساس خفگي، برونكواسپاسم و سفتي قفسه سينه رخ مي دهد. ادم ريوي، با واسطه توليد راديكال‌هاي اكسيژن آزاد و اسيد هيدروكلريك، به دنبال مواجهه‌هاي متوسط تا شديد در عرض 30 دقيقه تا چند ساعت ايجاد مي‌شود. هيپوكسمي و هيپوولمي ثانويه به ادم ريوي عواملي هستند كه باعث مرگ در هنگام بروز آن مي شوند.

فسژن، مانند كلر، يك تركيب صنعتي رايج است كه به عنوان يك سلاح در ميدان‌هاي جنگ جهاني اول استفاده مي‌شود. بوي آن شبيه به «يونجه‌هاي تازه چله‌شده» توصيف شده است. فسژن نيز مانند كلر منجر به توليد اسيد هيدروكلريك مي شود كه به ويژه در تحريك راه هوايي فوقاني، بيني و ملتحمه نقش دارد. واكنش هاي آسيلاسيون ناشي از اثرات فسژن بر روي غشاي آلوئولي-مويرگي ريه منجر به ادم ريوي مي شود. آسيب ريه فسژن همچنين ممكن است تا حدي توسط يك واكنش التهابي مرتبط با توليد لكوترين ايجاد شود. بيماران با مواجهه خفيف تا متوسط با فسژن ممكن است بدون علامت باشند، واقعيتي كه ممكن است باعث شود قربانيان در يك منطقه آلوده باقي بمانند. ادم ريوي غيركارديوژنيك يا "غرق شدن در زمين خشك" 4 تا 24 ساعت پس از مواجهه رخ مي دهد و وابسته به دوز است، با قرار گرفتن در معرض شديدتر علائم اوليه را ايجاد مي كند. تنگي نفس ممكن است قبل از يافته هاي راديولوژيك باشد. در مواجهه هاي شديد، ادم ريوي ممكن است چنان مشخص باشد كه منجر به هيپوولمي و افت فشار خون شود. همانطور كه در مورد كلر، مرگ ناشي از هيپوكسمي و خفگي است.

سيانيد يك سم سلولي با تظاهرات باليني پروتئيني است. در ابتدا، مسموميت با سيانيد به احتمال زياد به صورت تاكي پنه و هيپرپنه ظاهر مي شود و در مواردي كه مواجهه قابل توجهي دارند، به سرعت به آپنه پيشرفت مي كند (به فصل 77 مراجعه كنيد). كارايي سيانيد به عنوان يك عامل تروريسم شيميايي به دليل فرار آن در هواي آزاد و كشندگي نسبتا كم در مقايسه با عوامل عصبي محدود شده است. با اين حال، سيانيد كه در يك اتاق بسته آزاد مي شود، مي تواند اثرات مخربي داشته باشد، همانطور كه استفاده از آن در اتاق هاي گاز نازي ها در طول جنگ جهاني دوم نشان مي دهد. سيانيد سيتوكروم a3 را مهار مي كند و با متابوليسم اكسيداتيو طبيعي ميتوكندري تداخل مي كند و منجر به آنوكسي سلولي و اسيدوز لاكتيك مي شود. علاوه بر ديسترس تنفسي، يافته‌هاي اوليه در ميان قربانيان سيانيد شامل تاكي كاردي، گرگرفتگي، سرگيجه، سردرد، ديافورز، تهوع و استفراغ است. با قرار گرفتن در معرض بيشتر، تشنج، كما، آپنه و ايست قلبي ممكن است در عرض چند دقيقه رخ دهد.

انتخاب كلرزن مناسب 

قبل از اقدام به خريد كلرزن مناسب ميبايست ميزان آلودگي آب يا فاضلاب مورد نظر سنجيده شود تا با توجه به آناليز بدست آمده و حجم و فشار آب يك دستگاه كلرزن مناسب انتخاب شود. ظرفيت دستگاه كلرزن معمولا بر اساس حجم آب در واحد زمان و همچنين فشار آب در گردش تعيين ميگردد.

 

خريد كلرزن

خريد كلرزن مناسب ميتواند مشكل گندزدايي و ميكروبكشي در واحد هاي تصفيه آب و فاضلاب را به حداقل برساند.يكي از مهمترين پارامترها در خريد كلرزن اصالت قطعات به كار برده شده و خدمات پس از فروش اين محصول ميباشد.

كاربرد كلرزن

-ضد عفوني و از بين بردن باكتري هاي آب استخر

-تصفيه آب چاه

-گندزدايي آب آشاميدني

-جلوگيري از گنديدگي و از بين بردن بوي نامطبوع آب در مخازن ذخيره آب

-گندزدايي و جلوگيري از رشد جلبك در برج خنك كننده

-گندزدايي پساب تصفيه شده تصفيه خانه فاضلاب صنعتي و بهداشتي

-گندزدايي آب در خطوط توليد و شستشوي صنايع غذايي

-جلوگيري از پديده بالكينگ يا حجيم شدن لجن در تصفيه خانه هاي فاضلاب

-پيش كلرزني آب به منظور جلوگيري از رشد ميكروارگانيسم ها در واحدهاي تصفيه و فيلتراسيون تصفيه خانه هاي آب آشاميدني.

از كلرزن در جكوزي ها، استخرهاي بزرگ عمومي، استخرهاي خانگي و مخازن آب شهري استفاده مي شود. استخرهاي شنا بايد به طور منظم تميز و بهداشتي شوند، تا از رشد مواد مضر مانند باكتري‌ها، ويروس‌ها، جلبك‌ها، لارو حشرات در آب، كناره‌ها و كف استخر جلوگيري شود. از تصفيه كننده هاي استخر جهت فيلتر كردن مواد مضر استفاده مي‌شوند، اما آن‌ها به تنهايي كافي نيستند. علاوه بر اين، زيبايي استخر به زلال بودن و تميز بودن آب آن بستگي دارد كه براي اين منظور از كلر استفاده مي شود. افزودن كلر از متداول ترين روش هاي ضدعفوني و گندزدايي آب استخر مي باشد كه معمولا به وسيله كلرزن هاي خطي، شناورها و كلرزن هاي مايع انجام مي شود.

كلرزن استخرهاي مجموعه ورزشي با استخرهاي خانگي كاملا متفاوت مي باشد. نرخ محدوده مجاز و حلاليت كلر در استخر هاي ورزشي با توجه به سانس مورد استفاده تنظيم مي گردد. مرسوم ترين روش كلرزني براي استخرهاي مجموعه ورزشي، استفاده از كلر مايع، ميكسر و پمپ تزريق مي باشد.

انواع كلرزن

- كلرزن مايع

- كلرزن گازي

انواع روش هاي كلر زني در دستگاه كلر زن

كلر در دستگاه كلرزن ممكن است به يكي از اشكال زير در دسترس باشد:

-گازكلر Cl2

-كلرامين NH2 Cl و NHCl2

-پركلرين High Test Hypochlorit H. T. H))

-دي اكسيد كلر Clo2


برچسب: كلرزن - كلرزن مايع - كلرزن گازي - قيمت كلرزن - توليد كلرزن - انوع كلرزن،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ساعت: ۱۲:۰۴:۲۱ توسط:ناب ملل موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :